Pandemia COVID-19 a surprins întreaga lume, derutând-o și demonstrând că, în cazul în care nu există o crestomație cum să o învingem, nu există un vaccin, toți suntem stresați.
Eu, la fel ca și Dvs. îmi fac griji pentrutru familie, pentru rude, prieteni, fiind ferm convins că putem să trecem peste această mare cumpănă a umanității împreună. Când spun ”împreună”, am în vedere, înainte de orice, neamul românesc.
Dacă opoziția, românii basarabeni, îi vor permite acestei clici să acționeze după bunul ei plac, riscăm nu doar să eșuăm în lupta cu virusul, dar vom asista la instaurarea unei dictaturi feroce, dirijată de la Kremlin.
Ultimele ieșiri ale celor care urmăresc instalarea lui Dodon, pentru a doua oară in fotoliul de președinte, au recurs la emiterea prin reprezentanții Consiliului Audiovizualului în frunte cu Dragoș Vicol a unei dispoziții pentru furnizorii de servicii media audiovizuale prin care jurnaliștilor le este interzis să-și exprime la TV și radio opinia lor privind pandemia de COVID-19.
Deci, parlamentul trebuie să-și reia atribuțiile sale de putere legislativă supremă și să nu admită uzurparea puterii în stat care reprezintă cea mai gravă crimă împotriva poporului, uzurparea puterii neavând termen de prescripție.
Totodată, în cadrul emisiunilor, jurnaliștii trebuie să le interzică invitaților formarea liberă a opiniilor în privința evoluției situației provocate de noul coronavirus.
Intoducerea armatei, a blindatelor cu mitraliere, de asemenea este un semnal că Dodon intimidează populația, el pretinzând că o responsabilizează.
Dintr-un spirit al autoconservării despre care am scris la începtul acestui articol e firesc să ne punem întrebarea: ”Ce facem mai departe, cum supraviețuim?”
Răspunsul este univoc și tot mai multă lume bună îl conștientizează: acum au fost create premisele pentru UNIREA celor două state ROMÂNEȘTI. Ca și acum 102 ani trebuie să fim alături de cei de-un neam cu noi, pentru că sângele apă nu se face.
Criza trebuie gestionată ca un process pragmatic și urmează să conducă la o reîntregire economică, politică și umană a românilor de pe cele două maluri ale Prutului.