Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

(Română) România Mare s-a născut la sat.

02.02.2018
Share Button

Извините, этот техт доступен только в “Română”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Campania „Centenar prin înfrățiri” a realizat prima performanță notorie. Deja au fost semnate acorduri de înfrățire - cooperare a autorităților administrației publice locale din R. Moldova cu zece județe din România.
Lista pe care Dodon o cunoaște și visează noaptea e impunătoare. Astfel, marioneta Kremlinului a primit prima lovitură care-i anunță obștescul sfârșit.
Nu vom uita că înfrățirea a fost gândită și elaborată de către Dorin Chirtoacă, vicepreședinte al Camerei Regiunilor al Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei și Dacian Cioloș. Anterior Chirtoacă ruga respectuos ca România să aloce 2 procente din produsul intern brut pentru localitățile din R.Moldova.
Răspunsul nu a întârziat. A fost elaborat un plan strategic al înfrățirii ceea ce i-a permis ex-premierului Cioloș să afirme tranșant: „Vrem să privilegiem acele comune și orașe din R. Moldova care au înfrăţiri cu localități din România”, a declarat Cioloș ca răspuns la rugămintea lui Dorin Chirtoacă, factor responsabil de primă mărime pe plan european.
„Avem un obiectiv comun: România şi Republica Moldova. Nu, desfiinţării satelor. Da, unificării statelor”, a spus atunci Emil Drăghici, preşedintele Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România.
Și acum să judecăm la rece situația. Cine a fost interesat ca Dorin Chirtoacă să fie arestat, astfel ca în anul Centenarului Unirii să fie propulsați, scoși în frunte ca niște insecte-parazit anumiți lideri care au scindat mișcarea unionistă.
De ce aceștia își arogă merite care nu le aparțin? Fiindcă actuala guvernare se mai află sub impresia că și după alegerile generale va conduce pe vechi R.Moldova, că UE, Comisia de la Veneția se vor arăta indiferente față de încălcarea democrației în R.Molodva.
Nu este așa și de acest lucru ne vom putea convinge în zilele de 3– 4 martie când, în cadrul sesiunii Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei va fi analizată starea de lucruri din administrația locală. Ea este deplorabilă.
Deși sunt îndemnați să rabde de către guvernare, primarii au început să se unească, deoarece văd că numai împreună cu România vor menține în viață localitățile pe care le conduc. Cel mai tranșant a opinat în acest sens, Tatiana Badan, preşedintelele Congresului Autorităţilor Publice Locale primar de Selemet, Cimişlia. Ea a declarat joi, 1 februarie, în cadrul întâlnirii primului ministru cu factorii decizionali locali: ”În administraţia publică locală din Moldova s-a instituit o stare de intimidare şi frică generală, iar în toate domeniile democraţiei locale sunt regrese şi restanţe.” E clar, deci că la Strasbourg guvernarea de la Chișinău nu va fi mângâiată pe cap.
Iar noi cum vom reacționa? Vom reacționa luptând. Căci atâta timp cât pământurile României sunt jinduite de Kremlin, aforismul lui Lucian Blaga, ”veșnicia s-a născut la sat” e mai valabil ca oricând.
Nimeni nu se mai teme de Dodon care amenință în stânga și în dreapta cele peste 80 la sută din românii basarabeni: ” Unirea înseamnă război civil. Nu va mai trece ca în 1918, când aţi stat cu mitralierele şi aţi impus Sfatul Ţării să voteze Unirea .”
De fapt, parlamentul trebuie să inițieze un demers prin care să ceară medicilor să verifice starea sănătății mintale a lui Dodon și să-l considere neadecvat pentru exercitarea funcției în care a ajuns în urma unor jocuri de putere obscure pe care istoria le va aprecia și va atrage la răspundere sforarii.
Un șef de stat nu amenință cu război propriul popor. Pentru acesta el trebuie demis, aici și acum, așa după cum cer deputații liberali.
Share Button