Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon nu mai vrea război civil după ce se întoarce cu coada între vine din Germania

02.03.2018
Share Button
Dodon o face pe pacificatorul, deși e mult mai cinic decât Voronin: a spus că vom plăti datoria de 6 miliarde de dolari pentru gazele consumate de către secesioniști.
Dodon, cel care nu a fost primit în Germania decât de câțiva comuniști, a devenit foarte flexibil. La cea de-a 26 aniversare tragică a războiului moldo-rus de pe Nistru, declanșat de către gardiștii pe 2 martie 1992 împotriva R.Moldova, în momentul în care ea devenea membră a ONU, Dodon declară: ” „ ca să nu cădem iar victime ale confruntării forțelor interne și externe, noi trebuie să apărăm cu fermitate interesele noastre naționale, să promovăm o politică externă înțeleaptă și echilibrată”.
Deci, Dodon amenință iarăși indirect cu un război civil. El e mult mai cinic decât Voronin care nu a admis să-și ceară scuze de la secesioniști pentru conflict. Voronin nu a recunoscut niciodată că trebuie să plătim contribuție de război Transnistriei, deși Smironov mințea că au ajuns la această înțelegere.
Dodon a spus, însă la Moscova că vom plăti datoriile de 6 miliarde ale transnistrenilor pentru gaze. Ce înseamnă aceasta? Că nu ne vom ridica niciodată din genunchi, că vom fi datornicii rușilor pentru vecie.
Dodoin nu se oprește aici, însă. Anul trecut în cadrul primei sale vizite în calitate de președinte a Republicii Moldova la Tighina, unde a purtat discuţii cu liderul separatist Vadim Krasnoselski, Dodon a declarat că „autoritățile de la Chișinău ar trebui să ceară Tirspolului scuze pentru războiul de pe Nistru”.
În cadrul aceleași vizite Dodon a depus flori împreună cu Krasnoselski la monumentul ridicat în memoria cazacilor care au luptat în conflictul armat din 1992.
Cel mai grav e faptul că Dodon vrea să federalizeze R.MOldova nu suflă astăzi niciun cuvânt despre federalizare. Dar el are federalizarea în cap.
Federalizarea este un risc, este cel mai mare pericol care amenință acum R.Moldova. Aceasta ar însemna blocarea Totala a R. Moldova.Ne vom distruge viitorul românesc, devenind o enclavă rusă Kaliningrad -2.
Dodon speră să câștige alegerile prin sistemul de vot mixt ca să transforme Chișinăul, Comratul și Tiraspolul în subiecți ai federației, adică să ofere unor forțe controlate de Rusia dreptul de a decide inclusiv vectorul politicii externe. Iar aceasta înseamnă un șantaj permanent. Vor spune la orice pas că părăsesc federația dacă nu le va conveni ceva. Este o capcană, un drum spre nicăieri!
Vă amintesc, Dodon a spus că Mircea Snegur și Alexandru Moșanu au început conflictul. În cadrul scrutinului prezidențial de anul trecut Dodon a distribuit în Transnsistria pliante care conțineau mesaje denigratoare în adresa lui Ion Costaș, Mircea Druc, Valeriu Muravschi, Alexandru Moșanu. Mircea Snegur, Oazu Nantoi pe care Dodon îi califică drept „provocatorii de la Chi­și­nău, care au adus republica noastră în pragul unui conflict civil”.
Tot în acele pliante, Dodon afirmă că ei au anunțat că o susțin pe Maia Sandu, pentru că împreună cu ea sunt „susținători înverșunați ai aderării la NATO și românizării Moldovei”.
Regimul separatist de la Tiraspol are, de 26 de ani, propria armată, are KGB, miliție, etc. Cum ne putem imagina că cei care controlează acestei structuri și, prin ele, fluxuri de capital, vor delega aceste împuterniciri Chișinăului?
Nici sociologic nu se leagă povestea: Studiile efectuate în ultima perioadă în stânga Nistrului arată că doar 24 - 26% din populația regiunii își dorește reintegrarea țării după principiul unei autonomii lărgite și doar 2% vor reintegrarea cu Republica Moldova. 86% văd Transnistria ca parte a Federației Ruse. Aceste percepții nu pot fi schimbate rapid nici dacă admitem, prin absurd, că de mâine propaganda rusească va începe să promoveze ideea reintegrării R.Moldova.
Deci, ne aflăm pe un drum corect. Cerem Reîntregirea și declarăm Transnistria teritoriu ocupat de Federația Rusă. Ulterior, după ce vom demonstra pe malul drept avantajele aflării în UE din punctul de vedere al standardelor de viață mai ridicate, cele 40 de procente de români și 26 de procente de ucraineni din Transnistria vor începe lupta pentru admiterea în UE prin România.
Lui Dodon, soldățelul verde al lui Putin i s-au explicat aceste lucruri. El le cunoaște și face tot posibilul pentru a nu le admite. Prin declarația de astăzi a îmbrăcat blană de oaie. Dar tot Doidon a rămas. Are un chip inconfundabil.
Share Button